• OZNAM

          • V rámci opatrení a nariadení sa od 1. 2. 2021 pokračuje v dištančnom vzdelávaní.

          • 2. séria úloha _dištančné vzdelávanie naďalej pokračuje

          • Milí žiaci, naše vzdelávanie naďalej pokračuje dištančnou formou aj od 25. 1. 2021, preto sa riaďte nasledujúcimi pokynmi:

            0. ročník – žiaci nájdu pracovné listy a úlohy na odkaze: PÍSANIE 1PÍSANIE 2MAT 1MAT 2.

            1. ročník – žiaci nájdu pracovné listy a úlohy na odkaze: úlohy 1. A.

            2. ročník – žiaci nájdu pracovné listy a úlohy na odkaze: úlohy SJLúlohy MAT.

            3. A  – žiaci nájdu pracovné listy a úlohy na odkaze: úlohy SJL,VLA, PDAúlohy MAT.

            3. B  – žiaci nájdu pracovné listy a úlohy na odkaze: úlohy 3. B..

            4. ročník – žiaci nájdu pracovné listy a úlohy na odkaze: úlohy SJLúlohy MAT.

            Úlohy a zadania si nájdete  na odkazoch, ktoré sú uvedené pri vašej triede. Vypracujte si ich do svojich zošitov, pokiaľ ste neobdržali pracovné listy. Tak hor sa do práce, ste šikovní, zvládnete to. A nezabudnite - pristupujte prosím k zadaniam veľmi zodpovedne :-)  Dávajte na seba pozor, tešíme sa na skoré stretnutie.

          • 1. séria úloh_dištančné vzdelávanie od 11. 1. 2021- informácie pre žiakov

          • Milí žiaci, keďže súčasná situácia si vyžaduje mimoriadne riešenie, naše dištančné vzdelávanie od 11. 1. 2021 bude prebiehať podľa nasledujúcich pokynov:

            0. ročník – žiaci nájdu pracovné listy a úlohy na odkaze: MAT 1MAT 2MAT 3PÍSANIE.

            1. ročník – žiaci nájdu pracovné listy a úlohy na odkaze: úlohy 1. A.

            2. ročník – žiaci nájdu pracovné listy a úlohy na odkaze: úlohy SJL  úlohy MAT.

            3. A  – žiaci nájdu pracovné listy a úlohy na odkaze: úlohy SJL 1úlohy SJL 2úlohy MAT 1úlohy MAT 2

                        úlohy PDA 1úlohy PDA 2,úlohy PDA 3.

            3. B  – žiaci nájdu pracovné listy a úlohy na odkaze: úlohy 3. B.

            4. ročník – žiaci nájdu pracovné listy a úlohy na odkaze: úlohy SJLúlohy MAT , úlohy AJ 1 , úlohy AJ 2.

            Pokiaľ ste neobdržali pracovné listy, ktoré pre vás pripravili vaši učitelia, alebo nemáte možnosť si ich nikde vytlačiť, kliknite na nasledujúce odkazy podľa príslušných ročníkov a tam si ich nájdete. Vypracujte si ich do svojich zošitov. Pristupujte prosím k zadaniam veľmi zodpovedne, pretože všetky úlohy a pracovné listy budú ohodnotené. Dávajte na seba pozor a veríme, že sa čoskoro všetci v zdraví stretneme.

          • Oznam

          • Vianočné zimné prázdniny 2020posun prázdnin (nové termíny)

            Vianočné prázdniny začnú už 21. decembra 2020 (pondelok) a končiť budú až 8. januára 2021 (piatok). Školské vyučovanie začne 11. januára  2021 (pondelok). Dôvodom je pandemická situácia COVID-19.

            Aktualizované: 14.12.2020 9:45, zdroj: Úrad vlády Slovenskej republiky

        • Vianočná výzdoba
          • Vianočná výzdoba

          • Vianoce nám klopú na dvere a my sme si takto pekne, veselo a tvorivo vyzdobili  naše triedy, postavili vianočný stromček a tešili sa na najkrajšie sviatky v roku. Pozrite si našu galériu Vianočná výzdoba.

          • OZNAM

          • Riaditeľ školy Mgr. Ladislav Mikula, udeľuje pre žiakov dňa 11. 12. 2020 riaditeľské voľno. Nástup žiakov 1. stupňa do školy je v pondelok 14. 12. 2020.

        • Projek DO FÉNIX_ Spolu proti korone
          • Projek DO FÉNIX_ Spolu proti korone

          • Spolu proti korone je nový projekt DO FÉNIX, ktorý štartoval v októbri  2020 a počas niekoľkých týždňov až do decembra nám každý týždeň  prináša nové výzvy, zadania, nápady a inšpirácie. Keďže mimoriadna situácia, v ktorej sa nachádzame nám neumožňuje stretávať sa na rôznych mimoškolskch spoločných aktivitách, preto sme sa do tohto výnimočného projektu s veľkou radosťou zapojili aj my, z DO FÉNIX  v Krásnohorskom Podhradí.  Najaktívnejší sú naši Mladí bádatelia, no pridali sa aj Zvedaví šikovníci a veríme, že nás bude čím ďalej, tým viacej. Z výtvorov a nápadov máme veľkú radosť  a preto sa s nimi veľmi radi podelíme. Pozrite si  našu galériu  Projek DO FÉNIX_ Spolu proti korone .

        • Projekt Spolu proti korone
          • Projekt Spolu proti korone

          • Projekt Spolu proti korone - výzva z piateho týždňa - PEČENÝ ČAJ. Tak takto sme sa s tým popasovali a vyrobili si vlastný, veľmi chutný pečený čajík.

            Pečený čaj

        • Fénixácke ocenenie
          • Fénixácke ocenenie

          • Slávnostné udeľovanie ocenení Fénixácky dobrovoľník roka sa tento rok uskutočnilo netradičným spôsobom. Novozvolený predseda DO Fénix Marek Džalaj, s podpredsedníčkou Evkou Pintérovou, zavítali priamo k nám, aby nám odovzdali ocenenia.

            Detskej organizácii Fénix Krásnohorské Podhradie bolo udelené ocenenie Správna cesta za systematickú, dlhodobú a aktívnu činnosť.

            Pánovi riaditeľovi Ladislavovi Mikulovi bolo udelené ocenenie Veľké srdce za pochopenie, podporu a pomoc Detskej organizácii Fénix.

            Ďakujeme ústrediu DO Fénix za slová uznania a krásne ocenenia, ako aj za príjemne strávené popoludnie v milej spoločnosti.

            Pozrite si našu galériu Fénixácke ocenenie.

          • OZNAM

          • Mimoriadne dôležité oznámenie riaditeľa školy pre žiakov II. stupňa ZŠ!

             

            Vzhľadom na rozhodnutie Ministerstva školstva Slovenskej republiky  s účinnosťou od 16. novembra 2020 sa obnovuje vyučovanie aj na II.stupni základnej školy pre všetkých  žiakov našej školy, vrátane špeciálnej triedy a integrovaných žiakov. Žiaci druhého stupňa  sa budú povinne učiť raz do týždňa hlavné predmety  - v jednotlivých malých skupinách nasledovne:

             

            V stredu 18.11.2020   prídu do školy žiaci 5. A a 8. A triedy

            Vo štvrtok 19.11.2020 sa v škole učia žiaci 5. B a 8. B triedy

            Piatok sa vyučovanie zabezpečí pre žiakov 7. A triedy

            V podelok 23.11.2020 vyučovanie platí pre žiakov 6. A a 9. A triedy

            V utorok 24.11.2020 vyučovanie pprebieha pre 6. B triedu

             

            Žiaci si so sebou zoberú rúška, papierové vreckovky, desiatu a učebné pomôcky vrátane učebníc, zošitov a písacích potrieb. V deň vyučovania budú mať žiaci zabezpečený obed v školskej jedálni.

            Pre žiakov prvého stupňa ZŠ ostávajú podmienky nezmenené !

          • OZNAM

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Na základe rozhodnutia pána ministra školstva Vám oznamujem, že jesenné prázdniny sa uskutočnia vo všetkých školách v termínoch od 30. októbra do 2. novembra6. novembra až 9. novembra 2020.

            Mgr. Ladislav Mikula, riaditeľ ZŠ

          • Oznam

          • 1. stupeň

            Od pondelka 26.10.2020 žiaci 1. - 4. ročníka pokračujú vyučovaním v škole prezenčnou formou.

            Vyučovanie bude prebiehať podľa platného rozvrhu hodín.

             

            2. stupeň

            Od pondelka 26.10.2020 do 27.11.2020 bude prebiehať DIŠTANČNÉ vzdelávanie pre žiakov 5. - 9. ročníka ZŠ.  Žiaci sa budú riadiť pokynmi vedenia ZŠ, ktoré im bolo oznámené formou školského rozhlasu.  

          • OZNAM!

          • Vážení  rodičia!

            Základné školy pokračujú naďalej v riadnej výučbe.

            Úrad verejného zdravotníctva zavádza povinnosť nosenia rúška v rámci celej školy – vrátane žiakov I.stupňa ZŠ. Preto dôrazne  žiadame rodičov, aby svojim deťom zabezpečili rúška (2 ks - z toho jedno náhradné v aktovke). Zároveň žiadame rodičov, aby tieto rúška boli pravidelne vypraté a podľa možnosti dezinfikované, aby neboli príčinou rôznych iných chorôb.

            Blíži sa chrípkové obdobie, preto je obzvlášť dôležité v prípade príznakov  choroby, aby dieťa nenavštevovalo školu, ale zdravotnícke  zariadenie, kde lekár vyšetrí Vaše dieťa a usmerní ho, ako ďalej. Vašou povinnosťou v zmysle školského poriadku je včas (do 48 hodín) informovať triednych učiteľov o chorobe.

            Veríme, že spoločným úsilím sa nám podarí obmedziť chorobnosť nás všetkých!

                                                                     Mgr. Ladislav Mikula, riaditeľ ZŠ

        • OZNAM_Otvorenie šk. roka 2020/2021
          • OZNAM_Otvorenie šk. roka 2020/2021

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Oznamujeme Vám, že otvorenie školského roka 2020/2021 v Základnej škole s vyučovacím jazykom slovenským 2020/2021 sa uskutoční 02.09.2020 nasledovne:

            • od 7.00 hod. do 8.00hod. žiaci I.stupňa ZŠ
            • od 8.00hod. do 9.00 hod. žiaci II.stupňa ZŠ

            Neorganizuje sa hromadné otvorenie školského roka s výnimkou prvého ročníka, ktoré, ak je to možné, uskutoční sa len na školskom dvore  s dostatočným odstupom a rúškami a výhradne len v sprievode zákonných zástupcov. Ak sa pre nepriazeň počasia nedá realizovať v exteriéri, tak bude individuálne v nultej a prváckej triede. Ostatné triedy majú otvorenie školského roku bez sprievodcov v triede.
            Keďže sa nachádzame v mimoriadnej situácii je naďalej potrebné dodržiavať opatrenia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva SR v súlade s aktuálnymi hygienicko – epidemiologickými nariadeniami.
            Najdôležitejšie pokyny:

            • Žiak v sprievode rodiča prichádza do školy len hlavným vchodom cez školskú bránu a snaží sa dodržiavať predpísaný odstup.
            • Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov základnej školy a školského klubu detí.
            • V deň nástupu (02.09.2020) žiak pred vstupom do školy predkladá Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti a Zdravotný dotazník (bez týchto tlačív nesmie žiak vstúpiť do školy!) Tlačivá sú dostupné na webovom sídle školy a budú ich mať aj asistenti pri rannom filtri.                                                          Zákonný zástupca žiaka zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška/jedno na tvári, druhé v mikroténovom vrecku a papierové jednorázové vreckovky. Žiaci prvého stupňa majú odporúčané nosiť rúška v triedach, na chodbách a v spoločných priestoroch sú rúška povinné, žiaci druhého stupňa povinne nosia rúško všade vo vnútorných priestoroch základnej školy, vrátane svojej triedy.
            • Je zriadený ranný filter - pri vstupe do pavilónu kontrola rúška a dezinfekcia rúk.
            • Po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni zákonný zástupca predkladá písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie – tlačivo Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti.

            V prvých dvoch týždňoch prevádzka telocvične nebude a rovnako sa záujmové útvary konať nebudú.Obedy pre žiakov sú zabezpečené od štvrtka 3.9.2020.

             

             

        • Oznam
          • Oznam

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2019/2020 sa uskutoční 30. 6. 2020 o 8:00 hod. 

        • Na návšteve v útulku
          • Na návšteve v útulku

          • Za podpory detskej organizácie FÉNIX sa naši žiaci zúčastnili  exkurzie v útulku v Rožňave. Zapojili sa svojou malou finačnoju zbierkou pre dobro veci a nakúpili granulky a iné pamlsky pre malých štvornohých kamarátov. Každý pomohol, ako vedel, niektorí podonášali staršie deky, oblečenie pre psíkov, ale aj drobné hračky pre zvieratká, ktoré im aspoň do malej miery uľahčia  život v útulku. A nechýbali ani krásne výtvarné práce, na ktorých deti  vyjadriť svoj sen "Lepší život pre zvieratká". Pozrite si našu galériu Na návšteve v útulku.

          • Oznam

          •            Oznam riaditeľa základnej školy

                      Na základe rozhodnutia Ministra školstva Slovenskej republiky a po dohode so zriaďovateľom  Základnej školy s vyučovacím jazykom slovenským v Krásnohorskom Podhradí riaditeľ školy oznamuje, že sa od štvrtka 25.6.2020 obnovuje v plnej miere  vyučovanie a prevádzka školy - teda aj v ročníkoch 6. až 9. Školský rok sa pre žiakov  slávnostne ukončí v utorok 30. júna 2020.

             Žiaci druhého stupňa s rúškom na tvári vo štvrtok prejdú ranným filtrom a ďalej budú postupovať v zmysle pokynov vedenia školy. Riaditeľ školy vyzýva všetkých žiakov, aby ešte vo štvrtok osobne  odovzdali  svoje učebnice triednym učitelom. Rovnako žiada všetkých rodičov, aby vyrovnali svoje nedoplatky voči škole do konca júna 2020.